Ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι επέτρεπε αντισημιτικά μηνύματα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), επισκέφτηκε τον χώρο του στρατοπέδου θανάτου Άουσβιτς στην Πολωνία τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Ads

Η επίσκεψη του ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX στον τόπο του Ολοκαυτώματος, όπου δολοφονήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, πραγματοποιήθηκε καθώς ο Μασκ βρίσκεται στη χώρα από το πρωί της Δευτέρας (22/1), προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση για τον αντισημιτισμό.

Την εν λόγω συζήτηση διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

Ανώτερα πολιτικά στελέχη από ευρωπαϊκές χώρες και ο Μασκ θα συναντηθούν στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις στις κλιμακούμενες αυξήσεις του αντισημιτισμού που επηρεάζουν την Ευρώπη» δήλωσε η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση.

Ads

Το γεγονός έρχεται μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Μασκ και των εβραϊκών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου της Anti-Defamation, την εβραϊκή οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα, που του ζήτησε να σταματήσει να επιτρέπει στους νεοναζί και άλλους να μεταδίδουν στην πλατφόρμα Χ αντισημιτικές απόψεις.

Επιπλέον, ο Μασκ δέχτηκε επικρίσεις για τη δική του φαινομενική υποστήριξη του αντισημιτισμού στον ιστότοπο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των αντιδράσεων τον Νοέμβριο, λόγω του αντισημιτικού περιεχομένου στο X – καθώς η φιλελεύθερη ομάδα υπεράσπισης Media Matters δήλωσε ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν μαζί με φιλοναζιστικό περιεχόμενο και λευκές εθνικιστικές αναρτήσεις – διαφημιστές όπως η Apple και τη Walt Disney αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα.