Σε ελληνικά χέρια πέρασε η θρυλική έπαυλη του Playboy.

Ads

Το αρχοντικό του 1927, στη γειτονιά Χόλμπι Χιλς του Λος Αντζελες, αγόρασε ο Ντάρεν Μητρόπουλος, ιδιοκτήτης του… διπλανού σπιτιού (ο λόγος το λέει), σύμφωνα με εκπρόσωπό του, όπως γράφει η Wall Street Journal. Το είχε αγοράσει και αυτό από τον ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ, το 2009, αντί 18 εκατ. δολ.

Πρόκειται για τον γιο του δισεκατομμυριούχου Ντιν Μητρόπουλου, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, εκτιμάται στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο 32χρονος ομογενής έχει την επενδυτική εταιρεία Metropoulos & Co. Ο πατέρας του, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας, ήταν 10 ετών όταν οι γονείς του αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα και να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

Ads

image

Η πολυτελέστατη έπαυλη ανακοινώθηκε ότι διατίθεται προς πώληση αντί 200 εκατ. δολαρίων, αν και τελική τιμή πώλησης δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Σύμφωνα με τους όρους, ο 90χρονος Χέφνερ έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να μένει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Οταν «φύγει», ο Μητρόπουλος σκοπεύει να ενώσει τις δύο ιδιοκτησίες του.

Η έπαυλη του Playboy διαθέτει 29 δωμάτια- εκ των οποίων τα 12 κρεβατοκάμαρες- ενώ διαθέτει μέχρι και άδεια για ζωολογικό κήπο.