Η Εθνική ομάδα της Ρωσίας, αποκλείστηκε από τους επόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες,  αλλά και από το επόμενο Μουντιάλ λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που έχει ξεσπάσει με τους ρώσους αθλητές από το 2015.

Ads

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η αθλητική δικαιοσύνη (CAS) ανακοίνωσε πως διατηρεί την ποινή της Ρωσίας από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, μειώνοντάς τη στα 2 χρόνια.

Έτσι, η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, ούτε και στο Μουντιάλ του 2022.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα, αν και δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις, θα μπορεί να λάβει μέρος κανονικά στα προκριματικά των διοργανώσεων.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε χρόνια, η έκθεση ΜακΛάρεν είχε αποκαλύψει ότι Ρώσοι αθλητές επιδίδονταν σε συστημικό ντόπινγκ, οργανωμένο από το κράτος, με το Υπουργείο Αθλητισμού, τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τη Ρωσική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ, να συμμετέχουν στη συγκάλυψη του σκανδάλου.