Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αφήνεται η Εύα Καϊλή. Συγκεκριμένα, θα τεθεί πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ads

H Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το Qatargate μετά την αποφυλάκιση, χθες, του Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ ο σύντρόφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Έξω και ο Παντσέρι – Το QatarGate και η ριψοκίνδυνη στρατηγική της Εύας Καϊλή

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε ο συνήγορός της Σβεν Μαρί στο Euronews. Από την πλευρά του, ο δεύτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητά της μέχρι τέλους».

Ads

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, όπως ανέφερε το Euronews, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης: Το «φάντασμα» της Εύας Καϊλή πάνω από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής της, η Εύα Καϊλή επέμενε ότι είναι αθώα και πως δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της, αλλά και στην κατοχή του πατέρα της. 

Διαβάστε επίσης: Καϊλή στην Corriere de la Serra: Αποτελώ τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης

Το χρονικό

Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 για το σκάνδαλο διαφθοράς, γνωστό ως Qatargate, που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Λίγες μέρες αργότερα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε δώσει γενική εντολή για δέσμευση, κάθε περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να διαθέτει στην Ελλάδα η ευρωβουλευτής, όπως και ο σύζυγός της ή άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η πρώτη που συνελήφθη για το Qatargate, όταν οι αρχές αποκάλυψαν την έρευνα για δωροδοκία ευρωβουλευτών από χώρες εκτός ΕΕ, όπως το Κατάρ και το Μαρόκο.