Την αναστολή της συμμετοχής της Συρίας σε συνόδους του και στις υπηρεσίες του ανακοίνωσε σήμερα ο Αραβικός Σύνδεσμος και απείλησε τη συριακή κυβέρνηση με κυρώσεις, εάν συνεχίσει να αγνοεί το σχέδιο διευθέτησης της κρίσης που προτάθηκε από τον παναραβικό οργανισμό.

Ads

Την υποστήριξή της στις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου, εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Η απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου για αποπομπή της Συρίας από τους κόλπους του είναι «παράνομη και αντίθετη» με τη συνθήκη του παναραβικού οργανισμού, δήλωσε σήμερα ο σύρος αντιπρόσωπος Γιουσέφ ‘Αχμεντ μετά την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ την ίδια ώρα έξι πολίτες και εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις καταστολής και τις συγκρούσεις.

Εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση από πιθανολογούμενους λιποτάκτες εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε στο Ιντλέμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Ads

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή.  Ένας από αυτούς σκοτώθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του τακτικού στρατού και των λιποτακτών στην Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια, και δύο άλλοι σκοτώθηκαν στην Σαρακέμπ όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε.

Επίσης στην πόλη Χομς, επίκεντρο της διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ (κέντρο), δύο πολίτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.