Υπό κράτηση έθεσε η σουηδική αστυνομία έναν άνδρα, επιβάτη του πακιστανικού αεροσκάφους που πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, αφού απομακρύνθηκαν οι επιβάτες και ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στην κατοχή του. Στο αεροσκάφος και τις αποσκευές πραγματοποιείται έρευνα.

Ads

Η αστυνομία πραγματοποίησε εκκένωση του πακιστανικού αεροσκάφους εξαιτίας καταγγελίας ότι ένας επιβάτης έχει μαζί του εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του αεροδρομίου. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν μια γυναίκα επιβάτις τηλεφώνησε στην καναδική αστυνομία μετά την απογείωση του αεροσκάφους και δήλωσε ότι ένας άνδρας έχει μαζί του εκρηκτικά. Η καναδική αστυνομία ενημέρωσε τον πιλότο, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον σουηδικό εναέριο χώρο, και πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι η αστυνομία προσπαθεί να έλθει σε επαφή με έναν άνδρα για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταφέρει εκρηκτικά και ότι όλοι οι επιβάτες βρίσκονται στο εσωτερικό του αεροσκάφους και κάθονται ήρεμα στις θέσεις τους, κάνοντας την εκτίμηση ότι ο πιλότος τούς ενημέρωσε για ύπαρξη τεχνικού προβλήματος στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Expressen, το αεροσκάφος ανήκει στις Πακιστανικές Αερογραμμές και πραγματοποιούσε πτήση Κάλγκαρι-Καράτσι.

Ads