Στην εξάρθρωση διεθνούς δικτύου εγκληματιών, μέλη του οποίου αγόραζαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας μέσω πλαστών πιστωτικών καρτών, προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ads

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 86 άτομα και 25 ακόμα αναζητούνται για τον ρόλο τους στην απάτη εκατομμυρίων, στην οποία συμμετείχαν πέντε οργανώσεις εγκλημάτων στη Νέα Υόρκη.

Ταμίες σε τράπεζες, σερβιτόροι και δεκάδες άλλα άτομα που δούλευαν για τις συμμορίες, έκλεβαν τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες πελατών, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα.

Στη συνέχεια έστελναν τα στοιχεία σε ειδικούς που θα έφτιαχναν ψεύτικες πιστωτικές κάρτες.

Ads

Ορισμένα μέλη των συμμοριών  χρησιμοποιούσαν αυτές τις ψεύτικες πιστωτικές κάρτες για να αγοράσουν προϊόντα της Apple στις ΗΠΑ και να ζήσουν μια ζωή πολυτέλειας. Στη συνέχεια πουλούσαν αυτά τα προϊόντα σε οργανώσεις εγκληματιών στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Οι Αρχές ανακάλυψαν ότι τα εγκληματικά δίκτυα της Νέας Υόρκης είχαν επαφές με άλλα στην Αφρική, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την ανατολική Ασία.

Η αστυνομία κατάσχεσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ηλεκτρονικό εξοπλισμό αξίας 650.000 δολαρίων, όπλα, υπολογιστές, ακριβά παπούτσια, ρολόγια και άλλα.