Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες στην Πορτογαλία για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν.

Ads

Η επιχείρηση στην απομακρυσμένη δεξαμενή του Αλγκάρβε, περίπου 50 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, είχε ζητηθεί από τη γερμανική αστυνομία αφού φέρεται να ανακάλυψε φωτογραφίες του καταδικασμένου βιαστή Κρίστιαν Μπρούκνερ στον -όπως τον έχει αποκαλέσει- «μικρό παράδεισό» του κοντά στην πόλη Silves.

Ο Μπρούκνερ, ο οποίος φυλακίστηκε το 2019 για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, κατονομάστηκε επίσημα από την πορτογαλική αστυνομία πέρυσι ως ύποπτος για την υπόθεση της εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν από το εξοχικό θέρετρο στην Praia da Luz του Αλγκάρβε, το βράδυ της 4ης Μαΐου 2007.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ, η οποία ηγείται της έρευνας, δήλωσε στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι ο Μπρούκνερ δεν τους βοηθά στην έρευνα.

Ads

«Έχουμε ενδείξεις ότι θα μπορούσαμε να βρούμε στοιχεία εκεί. Τι ακριβώς είναι αυτά, στην πραγματικότητα δεν θέλω να πω. Από πού προέρχονται αυτές οι ενδείξεις, επίσης δεν θέλω να πω. Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να διευκρινίσω είναι, ότι αυτά δεν προέρχονται από τον ίδιο τον κατηγορούμενο» είπε χαρακτηριστικά.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην ακτή, καθώς η στάθμη του νερού στο φράγμα είναι σημαντικά χαμηλότερη λόγω των λιγοστών βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών. Αυτό μπορεί να εξηγήσει το γιατί δεν έχουν επιχειρήσει δύτες, αν και βρίσκονται σε ετοιμότητα. Η περιοχή αναζήτησης έχει επίσης επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει μια ζώνη που σήμερα καλύπτεται από βλάστηση, δήλωσε πορτογαλική πηγή στη βρετανική Sun. Οι αξιωματούχοι κόβουν την βλάστηση για να μπορέσουν να εξετάσουν το έδαφος.

«Είναι σαφές ότι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό εδώ και τους έχει δοθεί περισσότερος χρόνος για να το ψάξουν», δήλωσε στη Daily Mail εσωτερικός συνεργάτης, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση μπορεί να συνεχιστεί και μετά την Πέμπτη.