Δυνατή έκρηξη και πολλοί πυροβολισμοί από αυτόματο όπλο ακούστηκαν από την εμπορική συνοικία της Μπανγκόκ την Πέμπτη. Την περιοχή έχουν καταλάβει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ενώ νωρίτερα τεθωρακισμένα του ταϊλανδικού στρατού αναπτύχθηκαν γύρω από τους διαδηλωτές θέλοντας να τους απομονώσουν και να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό τους. Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής που πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις της τάξης στο κεφάλι, κατέληξε, ενώ και ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

Ads

Ένας άγνωστος, μέχρι στιγμής, αριθμός ανθρώπων διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Μεταξύ των τραυματιών είναι, σύμφωνα με μαρτυρίες, και ο Ταϊλανδός στρατιωτικός, που είχε επιλέξει το στρατόπεδο των αντικυβερνητικών, Χατίγια Σαουασντιπόλ ή “Σεχ Ντενγκ”. Ο Ντενγκ, 58 ετών, που θεωρείται ο στρατιωτικός ηγέτης των αντικυβερνητικών, τον οποίο όμως η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτη, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε πολύ σοβαρή κατάσταση μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο στήθος.

Εκπρόσωπος ξένου πρακτορείου κατάγγειλε ότι είναι μάρτυρας βιαιοτήτων με πυροβολισμούς από την πλευρά της αστυνομίας “στο ψαχνό”.

Παράλληλα, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτάθηκε και πέραν την Μπανγκόκ και στις γύρω περιοχές της καθώς και σε 15 επαρχίες της χώρας για να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από την αστυνομία, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας .

Ads

Σημειώνεται ότι λίγο πριν, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι η συμφωνία για την διοργάνωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών το Νοέμβριο για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα αναστέλλεται, έως ότου οι διαδηλωτές τερματίσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις τους.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργά σήμερα ότι έκλεισαν την πρεσβεία τους στην Μπανγκόκ και δήλωσαν εξαιρετικά ανήσυχες από την εξέγερση και τα αιματηρά επεισόδια στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.