Εκρηκτική ύλη σε σκόνη περιείχε ο φάκελος που ταχυδρομήθηκε με παραλήπτη τον απερχόμενα διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν και εντοπίστηκε πριν παραδοθεί, ανακοίνωσε την Πέμπτη η γερμανική αστυνομία. Η εν λόγω σκόνη είχε στόχο να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ads

 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης δήλωσε ότι ο φάκελος περιείχε μια εμπρηστική σκόνη και όχι έναν εμπρηστικό μηχανισμό.
 
Οι υπάλληλοι που χειρίζονται την αλληλογραφία στην Deutsche Bank θεώρησαν ύποπτο τον φάκελο μεγέθους Α5 και κάλεσαν την ασφάλεια όταν παρατήρησαν ότι αυτός περιείχε σύρμα και μέταλλο.
 
«Δεν επρόκειτο για στρατιωτική ή βιομηχανική εκρηκτική ουσία, αλλά ασφαλώς ήταν επικίνδυνη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες εξακολουθούν να εξετάζουν τη σκόνη για να διαπιστώσουν την ακριβή σύστασή της.
 
Ο Ελβετός Γιόζεφ Άκερμαν, που έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχημένη πορεία του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού και που πρόκειται να αποσυρθεί το Μάιο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θεωρείται περίπου «σύμβολο του καπιταλισμού» στη Γερμανία.
 
Ο Άκερμαν είναι ένα από τα ελάχιστα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων στη Γερμανία που κυκλοφορεί με τη συνοδεία σωματοφυλάκων.
 
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε μετά τον εντοπισμό του φακέλου την Τετάρτη ότι εκτός από τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη, ενίσχυσε το επίπεδο ασφαλείας στα υποκαταστήματά της ανά τον κόσμο.