Δύο Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στο τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε, κοντά στην πυραμίδες της Γκίζας, στο νότιο Κάιρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Ads

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε έναν τοίχο και εξερράγη τη στιγμή που περνούσε το τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους Βιετναμέζους τουρίστες. Ο οδηγός του οχήματος και ο ξεναγός, υπάλληλος του τουριστικού γραφείου, τραυματίστηκαν. Ο ξεναγός υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος επισκέφθηκε τους τραυματίες.

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη ενώ περνούσε το λεωφορείο που μετέφερε 14 Βιετναμέζους τουρίστες» στην οδό Μαριουτίγια, περίπου στις 18.15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου στην Αίγυπτο Ν. Κάτσικας, το τουριστικό λεωφορείο βρισκόταν στην περιοχή Μαϊρουτέια, μεταξύ της περιοχής Χάραμ της περιφέρειας της Γκίζας και των Πυραμίδων.

Ads

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που προσέγγισε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση ανέφερε ότι είδε κατεστραμμένη τη μία πλευρά του λεωφορείου, ενώ τα τζάμια του είχαν σπάσει.

Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέμεναν στο σημείο, σε ένα στενό σοκάκι κοντά στον περιφερειακό δρόμο, σε μικρή απόσταση από τις Πυραμίδες της Γκίζας.