Ο Ουκρανός εκπρόσωπος στη συνέλευση του ΟΗΕ, Sergiy Kyslytsya τόνισε πως η Ρωσία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τους χιλιάδες στρατιώτες της που βρίσκονται αυτή την στιγμή επί ουκρανικού εδάφους.

Ads

Όσον αφορά την έκκληση της Ρωσίας προς τον ουκρανικό στρατό να απομακρύνει την κυβέρνηση της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος της χώρας διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Είστε τρελός;».

Στο ενδεχόμενο αξιοποίησης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας, από την πλευρά της Ρωσίας είπε χαρακτηριστικά ότι εάν ο Πούτιν θέλει να αυτοκτονήσει δεν χρειάζεται πυρηνικό οπλοστάσιο, ας κάνει αυτό που έκανε κάποιος στο Βερολίνο.

Ο Sergiy Kyslytsya τόνισε πως υπάρχει μια χώρα που θέλει να καταλάβει την Ουκρανία, επεμβαίνοντας στο εσωτερικό της και επεσήμανε πως το συμβούλιο ασφαλείας προσπαθεί να δράσει και να αντιμετωπίσει το ζήτημα την ώρα που η Ρωσία παραβιάζει ουκρανικό έδαφος.

Ads

Επιπλέον, ανέφερε πως βαλιστικοί πύραυλοι και δυνάμεις αναγνώρισης στοχεύουν ουκρανικά κτίρια και βασικές δομές προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη επίθεση ενώ εξήγησε πως κοντά στο Λουχάνσγκ, τα κτίρια και οι δομές είναι εντελώς κατεστραμένες.

Ερχόμενος στο γεγονός της επίταξης του πυρηνικού σταθμού Τσέρνομπιλ ο ουκρανός Πρέσβης υποστήριξε πως τα επίπεδα ακτινοβολίας ανέβηκαν δραματικά στη Μαύρη Θάλασσα.

Τέλος, ανέφερε πως η Ρωσία ελέγχει το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας, ενώ επεσήμανε πως γίνεται έτη περισσότερο παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς ο αντίπαλος τους συνεχίζει να επιτίθεται σε ορφανοτροφεία, παιδικούς σταθμούς.