Επτά στους δέκα ασθενείς με κορονοϊό στην Ιταλία είναι αντιεμβολιαστές ενώ ορισμένοι εξ’ αυτών δεν δέχονται ούτε καν την εισαγωγή ορού, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούν οι αναισθησιολόγοι της χώρας. Την ίδια στιγμή η Όμικρον καλπάζει σε όλον τον κόσμο επιβαρύνοντας τα συστήματα Υγείας.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νέα στατιστικά δεδομένα πέντε στους δέκα διασωληνωμένους Ιταλούς είναι αρνητές, δηλαδή αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη του ιού. Σημειώνεται ότι στις ιταλικές ΜΕΘ νοσηλεύονται 1.351 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 12.333.

Οι περισσότεροι εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διότι ακόμη και επί σειρά εβδομάδων, δεν λαμβάνουν καμία αποτελεσματική θεραπεία.

Οι Ιταλοί αναισθησιολόγοι τονίζουν ότι ορισμένοι ασθενείς αρνούνται να δεχθούν ακόμη και ορό. «Δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, ασθενείς οι οποίοι εισάγονται στις ΜΕΘ, να αρνούνται να δεχθούν έναν απλό ορό, μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ή αιμοκάθαρση, έστω και αν γνωρίζουν ότι μπορεί να υποστούν καρδιακή προσβολή και να χάσουν την ζωή τους» αναφέρουν.

Ads

Ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα περιστατικά είναι 68.052 και 140 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 445.321 διαγνωστικά τεστ, το 15,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.