Έκκληση για τη συγκέντρωση 18,9 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα δοθούν ως βοήθεια στους αγρότες του νοτίου Πακιστάν που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες που ήταν «ακόμη πιο καταστροφικές σε σχέση με τις περυσινές», απηύθυνε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Ads

«Ζητούνται επειγόντως πόροι, ώστε να ανταποκριθούμε στις πρώτες ανάγκες εκατομμυρίων αγροτικών οικογενειών στις επαρχίες Σιντ και Μπαλουτσιστάν», αναφέρει ο FAO στην ανακοίνωσή του.

Η έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων έχει στόχο την προώθηση έκτακτης βοήθειας σε τουλάχιστον 300.000 φτωχές οικογένειες.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις του μουσώνα που άρχισαν στα μέσα Αυγούστου κατέστρεψαν το 73% της συγκομιδής και το 67% των αποθεμάτων τροφίμων στις πληγείσες περιοχές της επαρχίας Σιντ, ενώ αποδεκάτισαν σχεδόν 78.000 ζώα, σύμφωνα με το FAO.

Ads

Οι καταστροφές αυτές σημειώθηκαν πριν καν οι κοινότητες που επλήγησαν από την περυσινή κακοκαιρία μπορέσουν να συνέλθουν από τις χειρότερες πλημμύρες που γνώρισε η χώρα, οι οποίες είχαν αφήσει 21 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς στέγη και πόρους.

Ο FAO, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, διευθύνει το σύνολο των οργανώσεων διατροφικής ασφάλειας στο Πακιστάν, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης καταστροφών και τα αρμόδια υπουργεία.