Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στην πόλη Άτσισον του Κάνσας, στις ΗΠΑ λόγω διαρροής επικίνδυνων χημικών που προήλθε από ατύχημα σε εργοστάσιο που παράγει προϊόντα αλκοόλ και συστατικά τροφίμων. 

Ads

Μεγάλο μέρος της πόλης που αριθμεί περίπου 11.000 κατοίκους και βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Κάνσας, καλύφθηκε από πυκνό νέφος.
 
Εκκενώθηκαν άμεσα σχολεία και άλλες δομές και οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν όλα τα παράθυρα. Όσοι έλειπαν από την πόλη κλήθηκαν να μην επιστρέψουν σε αυτή. 

image

image

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαρροή σημειώθηκε όταν αναμείχθηκαν δύο χημικές ουσίες με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην ατμόσφαιρα έχει διαρρεύσει χλώριο με μορφή σκόνης.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον 100 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, πριν η αστυνομία ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει πια κίνδυνος. 

Οι τοπικές αρχές αναφέραν ότι πράγματι αναμείχθηκαν κατά λάθος δύο χημικές ουσίες και προκλήθηκε αντίδραση. «Δεν ξέρουμε ποια χημικά αναμείχθηκαν. Όλοι οι τραυματισμοί είναι ήσσονος σημασίας», δήλωσαν, σημειώνοντας ότι πλέον η περιοχή είναι ασφαλής και άπαντες μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές και τα σπίτια τους.