Μέρος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης εκκένωσε η γερμανική αστυνομία, μετά από συναγερμό που σήμανε όταν, όπως αναφέρει η αστυνομία της Φρανκφούρτης, τουλάχιστον ένα άτομο παρέκαμψε τον έλεγχο ασφαλείας στην Πύλη 1. Αυτή τη στιγμή αναζητείται από τις αρχές.

Ads

Όλες οι πτήσεις έχουν ανασταλεί στο δεύτερο και το τρίτο επίπεδο, ενώ επιβάτες που είχαν ήδη επιβιβαστεί παραμένουν στα αεροπλάνα, τα οποία όμως δεν απογειώνονται. Τα εισερχόμενα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αεροσκάφη παραμένουν στον διάδρομο προσγείωσης, χωρίς να επιτρέπεται η αποβίβαση.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ο κύριος κόμβος της οποίας βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, ανέφερε μέσω του Twitter πως η επιβίβαση διακόπηκε στα επίπεδα Α και Ζ του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου.

Η εταιρεία πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πόσες πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να ματαιωθούν λόγω της εκκένωσης.

Ads

Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φραγκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.