Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε 529 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θάνατο με την κατηγορία της δολοφονίας. Υπενθυμίζεται πως το κόμμα έχει κηρυχθεί εκτός νόμου από την στρατιωτική μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου που ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι και έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική οργάνωση». 

Ads

 
Τα μέλη της Μουσουλμανική Αδελφότητας που καταδικάστηκαν σε θάνατο κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τη δολοφονία ενός  αστυνομικού, την απόπειρα δολοφονίας δύο ακόμη, αλλά και για την  επίθεση σε αστυνομικό τμήμα και άλλες πράξεις βίας. Δεκαέξι ακόμη κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Σημειώνεται πως οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση.
 
Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη νότια επαρχία Μίνια, που σημειώθηκαν μετά την αιματηρή διάλυση δύο συγκεντρώσεων οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο στις 14 Αυγούστους. Ακόμη 700 μέλη της οργάνωσης, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων, αναμένεται να δικαστούν την Τρίτη.