Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπέκυψε στα τραύματά της η γυναίκα που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς κατά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ads

Οι οπαδοί του Τραμπ, αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, εισέβαλαν στην αμερικανική Βουλή για να διακόψουν τη διαδικασία της επικύρωσης από το Κογκρέσο του εκλογικού αποτελέσματος, την τελευταία τυπική διαδικασία για την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως επόμενου προέδρου των ΗΠΑ. 

Εντός του Κογκρέσου επικράτησε χάος με συγκρούσεις σώμα με σώμα, δακρυγόνα ακόμη και πυροβολισμούς. Ορισμένοι από τους εισβολείς ήταν ένοπλοι, ενώ όπλα έβγαλαν και οι δυνάμεις ασφαλείας. Σε ένα από τα επεισόδια μια γυναίκα, οπαδός του Τραμπ, δέχτηκε πυρά από αστυνομικούς, την ώρα που μαζί με άλλους υποστηρικτές του απερχόμενου αμερικανού προέδρου προσπαθούσαν να εισβάλουν σε αίθουσα συνεδριάσεων. 

Όπως επιβεβαίωσε ο σύζυγός της, η νεκρή – η πρώτη από τους τέσσερις που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων – είναι η Άσλι Μπάμπιτ από το Σαν Ντιέγκο.Η Μπάμπιτ, σύμφωνα με τον ίδιο, υπηρέτησε για 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως «υψηλόβαθμος αξιωματούχους ασφαλείας». «Η Άσλι ήταν ένθερμη υποστηρικτής του Τραμπ και μια μεγάλη πατριώτης για όλους όσοι την γνώριζαν» πρόσθεσε ο σύζυγός της.

Ads

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσινγκτον αστυνομικός της φρουράς του Καπιτωλίου έριξε τη σφαίρα η οποία πτραυμάτισε θανάσιμα στο στήθος την Μπάμπιτ. Η γυναίκα μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένη σε νοσοκομείο όπου κατέληξε ώρες αργότερα.

Η βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ιδιοκτήτρια επιχείρησης στο Σαν Ντιέγκο με συγγενείς της να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν γιατί αποφάσισε να πάει στην Ουάσινγκτον για να λάβει μέρος στις διαδηλώσεις.

Η στιγμή που η γυναίκα χτυπήθηκε από σφαίρα στον λαιμό – ή στο στήθος σύμφωνα με άλλες πηγές – έχει καταγραφεί σε βίντεο και κάνει τον γύρο του κόσμου

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)