Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή στις χώρες όπου γίνεται πόλεμος για τα μικρά παιδιά. Και αυτός είναι και ο λόγος που μερικοί γονείς προσπαθούν να βρουν τρόπους να την κάνουν λίγο καλύτερη έστω και μερικά λεπτά.

Ads

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός πατέρα στη Συρία που προσπαθεί να μετατρέψει τη φρίκη του πολέμου σε παιχνίδι. Στόχος του δεν είναι άλλος από το να προστατεύσει την τρίχρονη κόρη του, από τις ψυχολογικές επιπτώσεις που βλέπει να έχουν τόσα παιδιά.

«Είναι αεροπλάνο ή βόμβα;», ρωτά ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ την μικρή Σέλβα, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Βόμβα και όταν πέσει θα γελάσουμε», απαντά η μικρή και ξεσπά σε γέλια όταν πέσει η βόμβα.

Το βίντεο θυμίζει κάτι από την ταινία «La vita è Bella», όπου ένας πατέρας έχει μετατρέψει σε παιχνίδι τη φρίκη της διαβίωσης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, για χάρη του γιου του και δεν άργησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πολλά θετικά σχόλια. 

Ads

«Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της μάθω αυτό το παιχνίδι, για να μην καταρρεύσει ο ψυχισμός της. Να μην επηρεαστεί από ασθένειες που προκαλεί ο φόβος», είπε στο Sky News ο πατέρας Αμπντουλάχ Μοχάμαντ.