«Καλούμε τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει την υποτιθέμενη επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, την οποία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, πραγματοποίησε η Ουκρανία ως δικαιολογία για την κλιμάκωση του πολέμου», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ads

Ο Μπορέλ προέβη σε δήλωση πριν από τη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης των χωρών της ΕΕ σχετικά με την είδηση ότι η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της κατοικίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Αναφέροντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σαφώς ότι η χώρα του δεν σχετίζεται με αυτές τις επιθέσεις, ο Μπορέλ σημείωσε ότι η Ουκρανία αμύνθηκε έναντι της Ρωσίας και δεν επιτέθηκε σε ρωσικό έδαφος.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την επιστράτευση περισσότερων ανθρώπων, την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων, περισσότερες επιθέσεις στην Ουκρανία».

Ads

Τέλος ο Ζόζεπ Μπορέλ τόνισε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.