Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέχισαν το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη να εισβάλλουν στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και στον καταυλισμό της, καταστρέφοντας υποδομές και περιουσίες πολιτών, ενώ ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη πολλών Παλαιστινίων.

Ads

Πηγές ασφαλείας και των τοπικών αρχών δήλωσαν στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), ότι οι κατοχικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μαζική εκστρατεία επιδρομών σε σπίτια στην ανατολική πλευρά και στον καταυλισμό της Τζενίν, ενώ μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού συνεχίζουν να καταστρέφουν τις υποδομές στην Τζενίν και τον καταυλισμό της, ιδιαίτερα στις γειτονιές Al-Damj και Al-Samran, εν μέσω έντονων υπερπτήσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη βομβάρδισαν σπίτι με πυραύλους Energa και ένα όχημα στον καταυλισμό, ενώ οι μπουλντόζες συνέχισαν να καταστρέφουν τις υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων ηλεκτρισμού και ύδρευσης, της αποχέτευσης και των δρόμων.

Οι κατοχικές δυνάμεις συνέχισαν να πολιορκούν το νοσοκομείο Ibn Sina, εμποδίζοντας τους τραυματίες και τους ασθενείς να φτάσουν εκεί, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Wissam Bakr, ενώ ξεκίνησαν μια μαζική εκστρατεία συλλήψεων στην Τζενίν και στον καταυλισμό της.

Ads

Το πρωί της Τετάρτης, οι δυνάμεις κατοχής ανέπτυξαν περισσότερες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Τζενίν και στον καταυλισμό της. Συνέλαβαν έναν νεαρό μετά την έφοδο στην πόλη Al-Yamoun, δυτικά της Τζενίν, και την εισβολή στο σπίτι της οικογένειάς του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Al-Razi, Fawaz Hammad, δήλωσε στο WAFA ότι ένας νεαρός άνδρας πυροβολήθηκε στον ώμο από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα, τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από σφαίρες των κατοχικών δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός είχε κηρύξει την πόλη Τζενίν και τον καταυλισμό της κλειστή στρατιωτική ζώνη και είχε αναπτύξει τις δυνάμεις του με μεγάλες ενισχύσεις σε διάφορες γειτονιές.