Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες που βαρύνονται με υποψίες ότι άνοιξαν πυρ εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα σήμερα το πρωί.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας το απόγευμα, δύο άνδρες ηλικίας 30-35 ετών έχουν τεθεί υπό κράτηση, ενώ οι τουρκικές αρχές κατάσχεσαν ένα όχημα κι ένα περίστροφο.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι πυροβόλησαν εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας των ΗΠΑ, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Επίσης, αναφέρεται ότι και οι δύο ύποπτοι έχουν ποινικό μητρώο, ενώ ερευνώνται οι διασυνδέσεις τους.

Ads

Διαβάστε επίσηςΣυναγερμός στην Άγκυρα: Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ως ξεκάθαρη προβοκάτσια χαρακτήρισε την επίθεση ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ. Η επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα ήταν μια προβοκάτσια και σαφής προσπάθεια να «προκληθεί χάος» δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, το τουρκικό κράτος προστατεύει τις ξένες αποστολές και πρεσβείες. Όσοι είναι μέλη διπλωματικών αποστολών είναι φιλοξενούμενοί μας. Θα δείξουμε τη μέγιστη προσοχή σε ζητήματα ασφαλείας. Η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα» πρόσθεσε ο Τσελίκ.

Η επίθεση αυτή διαπράχθηκε την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον παραμένουν εξαιρετικά τεταμένες, εξαιτίας της δίκης του αμερικανού ευαγγελικού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, σε τουρκικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της υποστήριξης δύο «τρομοκρατικών» οργανώσεων και της «κατασκοπείας».