Δύο έλληνες βρίσκονταν ανάμεσα στα πέντε θύματα, της χθεσινής τραγωδίας στο Τρίερ της Γερμανίας, όπου όχημα παρέσυρε πεζούς. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για έναν 45χρονο και το παιδί του, ηλικίας μόλις 2 μηνών, οι οποίοι περπατούσαν στην πόλη των 100.000 κατοίκων, προτού ο οδηγός Ranger Rover SUV, τους παρασύρει και προκαλέσει τον θάνατό τους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τραυματίστηκαν και η σύζυγος του θύματος αλλά και το άλλο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 17 μηνών.

Ο οδηγός, ο οποίος έχει «καθαρό» ποινικό μητρώο, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, διένυσε απόσταση ενός χιλιομέτρου, κινούμενος με 70-80 χιλιόμετρα, προτού επέμβει αυτοκίνητο της αστυνομίας, ενώ, δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιοδήποτε πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο, πίσω από την επίθεση του 51χρονου οδηγού, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Ads

«Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο δήμαρχος του Τρίερ, κ. Λάιμπε.

Ανάμεσα στα θύματα, ήταν και τρεις ακόμη γυναίκες, ηλικίας 25, 52 και 73 ετών.