Σχεδόν 300 μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP, ανάμεσα στους οποίους και δυο βουλευτές του, συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, ως αντίποινα για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, την ευθηνή για την οποία ανέλαβε η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν».

Ads

Η Τσαγλάρ Ντεμιρέλ και η Μπεσίμ Κοντσά συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία της Άγκυρας στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μπατμάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Twitter τη σύλληψη των δύο βουλευτών, διευκρινίζοντας ότι έγινε μπροστά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα.

Η Ντεμιρέλ μάλιστα είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι, αναμένοντας τη δίκη τους για διασυνδέσεις με το PKK. Η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.