Απίστευτες εικόνες καταστροφής και μανίας της φύσης καταγράφονται και στην Φλόριντα των ΗΠΑ που χτυπήθηκε από τον τυφώνα Ίρμα, ο οποίος πρώτα σάρωσε την Καραϊβική, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και συντρίμμια. 

Ads

Drone κατέγραψε εικόνες αποκάλυψης πάνω από το θέρετρο Νέιπλς της Φλόριντα. Το οδικό δίκτυο έχει χαθεί κάτω από το νερό. Παράλληλα στον κόλπο της περιοχής Τάμπα, ο τυφώνας τράβηξε το νερό του κόλπου. Μάλιστα αρκετοί πολίτες δοκίμασαν να μπουν μέσα και να περπατήσουν εκεί που κανονικά θα έπρεπε να κολυμπούν. 

Σημειώνεται ότι η Ίρμα είναι ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει καταγραφεί στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού και την Καραϊβική. Επί τρεις ημέρες ήταν στην κατηγορία 5, την πιο καταστροφική κλίμακα και διατηρούσε για 37 ώρες ανέμους ταχύτητας 290 χλμ./ώρα. Στην Φλόριντα έφτασε εξασθενημένος και πλέον έχει υποβαθμιστεί – κλίμακα 1 – σε τροπική καταιγίδα. 

Η Ίρμα, συνεχίζει, ωστόσο, να είναι επικίνδυνη. Μεγάλες εκτάσεις στην Φλόριντα έχουν πλημμυρίσει. Το νερό φτάσει σε ύψος τεσσάρων μέτρων – δηλαδή μπορεί να σκεπάσει σπίτια – και πάνω από 3 εκ. νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα. 

Ads

Βίντεο drone πάνω από το Νέιπλς: 

 Η Ίρμα ρούφηξε τη θάλασσα: