Οι ίδιες νοσηρές σκηνές της χολιγουντιανής αδηφαγίας και αδημονίας που είχαμε γνωρίσει και στην περίπτωση του εγκλωβισμού των Χιλιανών ανθρακωρύχων, επαναλαμβάνονται και στην περιπέτεια των παιδιών που εγκλωβίστηκαν και στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Ads

Όπως και έξω από το ορυχείο στην Χιλή, έτσι και στην είσοδο του σπηλαίου της Ταϊλάνδης, τα «κοράκια» του Χόλιγουντ (παραγωγοί, σκηνοθέτες και λοιποί παρατρεχάμενοι) μπλέκονται στα πόδια των σωστικών συνεργείων και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος πρώτος θα έχει στα χέρια του το «χρυσό» συμβόλαιο, για να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το δράμα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Για τις οικογένειες των παιδιών, αυτό που συνέβη στο σπήλαιο είναι ένας εφιάλτης. Αλλά για τον συνεργάτη της εταιρείας Pure Flix, Μάικλ Σκοτ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AAP, «όλο αυτό το βλέπω ως μια μεγάλη ταινία του Χόλιγουντ με αστέρια διεθνούς βεληνεκούς».

Η παλιά κινηματογραφική «ρήση» ότι κανένα σενάριο δεν μπορεί να συναγωνιστεί την ζωή, βρίσκει την πραγμάτωσή της στο δράμα του σπηλαίου της Ταϊλάνδης. Άλλωστε, ό,τι συνέβη, έχει όλα τα «συστατικά» ενός μπλοκμπάστερ: Περιπέτεια, αγωνία, συγκίνηση, λύτρωση με Happy End. Οι πιο «ψαγμένοι» μέχρι και πολιτικό σχόλιο μπορούν να χωρέσουν. Ούτε στα πιο τρελά σεναριακά όνειρα τέτοιο «κελεπούρι»!

Ads

Ο Σκοτ και ο συμπαραγωγός Άνταμ Σμιθ πραγματοποιούν ήδη μερικές προκαταρκτικές συνεντεύξεις γύρω από το χώρο του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, προτού καν ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης των 13 ατόμων.

Σχεδιάζουν μάλιστα να φέρουν και έναν σεναριογράφο και να πάρουν συνέντευξη από μερικά άτομα από την ομάδα των ξένων διασωστών και του ναυτικού της Ταϊλάνδης, τα θύματα και τις οικογένειές τους και να προσπαθήσουν να πάρουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για τις ιστορίες τους.

Ερωτηθείς εάν οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως δείγμα αναισθησία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, ο Σμιθ απάντησε: «Θα έρθουν κι άλλες εταιρείες παραγωγής, γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε γρήγορα».

Ο Σκοτ, που είναι παντρεμένος με Ταϊλανδή και περνά τρεις μήνες το χρόνο στην Ταϊλάνδη, δήλωσε πως δεν πιέζει τους ανθρώπους για τις συνεντεύξεις.

«Τους είπα ότι μόλις ηρεμήσουν, μπορούμε να καθίσουμε και να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη συνέντευξη για το τι πραγματικά συνέβη» δήλωσε.

Ο Σκοτ πιστεύει πως η ιστορία διάσωσης του σπηλαίου, που θα επικεντρωθεί στους δύο Βρετανούς δύτες που ανακάλυψαν τα αγόρια, είναι μια εξαιρετική περίπτωση για την Pure Flix. «Πρόκειται πραγματικά για μια εμπνευσμένη ιστορία. Έχει απίστευτες πράξεις ηρωισμού και γενναιότητας. Είναι απλώς κάτι το απίστευτο και πιστεύουμε πως θα εμπνεύσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο».