Τουλαχιστον τρία παιδιά περιλαμβάνονται στους τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι, στο Δουβλίνο, την Πέμπτη.

Ads

Σύμφωνα με τους Irish Τimes, ένα άτομο που εμπλέκεται στην επίθεση έχει ταυτοποιηθεί και ένα μεγάλο μαχαίρι κατασχέθηκε στη σκηνή της επίθεση στην πλατεία Parnell Square East.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Οι Irish Times προσθέτουν ότι ο αριθμός των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί.

Ads

Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι έχει συλληφθεί και φέρεται να έχει τραύματα που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τον ίδιο.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ένας άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί σε αρκετούς νέους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και ότι παρενέβησαν περαστικοί.

Το κίνητρο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε κοντά σε ένα σχολείο στο δρόμο, δεν έχει εξακριβωθεί, αν και η αστυνομία δήλωσε ότι ακολουθεί συγκεκριμένη γραμμή έρευνας.

Το αρχηγείο της αστυνομίας δήλωσε ότι το «σοβαρό περιστατικό δημόσιας τάξης» συνέβη λίγο μετά τη 1.30 μ.μ. και ότι πέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής του Δουβλίνου.

«Τα θύματα περιλαμβάνουν έναν ενήλικα άνδρα, μια ενήλικη γυναίκα και τρία τρία μικρά παιδιά», ανέφερε.

«Ένα παιδί, ένα κορίτσι, έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, ενώ τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα.

Η ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται για σοβαρά τραύματα και ο ενήλικας άνδρας για λιγότερο σοβαρά τραύματα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η επίθεση έλαβε χώρα έξω από το Gaelscoil Coláiste Mhuire στην Parnell Square East, καθώς τα παιδιά έβγαιναν από το δημοσικό σχολείο.

Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι ένας άνδρας εθεάθη να επιτίθεται σε μια ομάδα νέων με ένα μαχαίρι.

Ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι πολλά άτομα επενέβησαν και αφόπλισαν τον άνδρα.

Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα μεγάλο μαχαίρι να αφαιρείται από τον δράστη και να πετιέται στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα στην απέναντι πλευρά του δρόμου έξω από το νοσοκομείο Rotunda.

Πηγές της Garda δήλωσαν ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως μείζον συμβάν ασφαλείας.