Ο Πακιστανός πολιτικός, Ιμράν Φαρούκ, αρχηγός του κόμματος Muttahida Quami Movement (MQM), που έχει σημαντική επιρροή στην επαρχία Σιντ και στην πόλη του Καράτσι, δολοφονήθηκε έξω από την κατοικία του στο Λονδίνο, σύμφωνα με κομματικό αξιωματούχο.

Ads

«Περιμένουμε λεπτομέρειες από την έρευνα της αστυνομίας», δήλωσε ο Φαϊζάλ Σουμπβαάρι, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος MQM, που είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.

Ο Φαρούκ, ιδρυτικό μέλος του MQM, είχε ζητήσει άσυλο στη Βρετανία πριν από 11 χρόνια, αφού ήταν καταζητούμενος επί επτά χρόνια από την πακιστανική αστυνομία ως ύποπτος για συμμετοχή σε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Ο Πακιστανός πολιτικός αρνείτο τις κατηγορίες αυτές.

Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε μάχες που έγιναν στο Καράτσι, τον περασμένο μήνα, μετά τη δολοφονία του Ραζά Χαϊντέρ, ο οποίος ήταν στέλεχος του κόμματος MQM. Η κυβέρνηση του Πακιστάν κατηγόρησε τους Ταλιμπάν και την εκτός νόμου εξτρεμιστική οργάνωση Σιπάχ-ε- Σαχάμπα Πακιστάν για τη δολοφονία του βουλευτή Ραζά Χαϊντέρ.

Ads

Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του Φαρούκ, αλλά δήλωσε ότι ένας 50χρονος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι και πέθανε στο σημείο της επίθεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.