Κακό συναπάντημα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη στιγμή που διασταρυρώθηκαν η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, με τον Αμερικανό πρόεδρο και αρνητή της κλιματικής αλλαγής, Ντόναλντ Τραμπ, στα παρασκήνια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ads

Λίγο μετά την παθιασμένη της ομιλία όπου άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα και κατακεραύνωσε τους ηγέτες του κόσμου την ολιγωρία τους ως προς το περιβάλλον, κι ενώ η Γκρέτα περίμενε στην άκρη μιας αίθουσας, εμφανίστηκε ξαφνικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το πρόσωπό της άλλαξε μόλις στην αίθουσα μπήκε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο «χάρισε» ένα δολοφονικό βλέμμα, που έγινε viral στα social media.

Εκείνος, από την πλευρά του, ούτε που γύρισε να την κοιτάξει. Αν και δεν συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής αφού έχει απόχωρήσει και από τη Συμφωνία των Παρισιών για το Κλίμα, απλά ήλθε, είδε και απήλθε, μέσα σε λίγα λεπτά από την αίθουσα.

Ωστόσο δεν άφησε αναπάντητο το βλέμμα της που «έλεγε» πολλά…

Ads

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβασε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα απόσπασμα από την ομιλία της 16χρονης Σουηδέζας που έχει γίνει το σύμβολα του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στο οποίο εκείνη λέει: «Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;».

Και με εμφανή δόση ειρωνείας σχολίασε: «Έχει τον αέρα ενός πολύ ευτυχισμένου νέου κοριτσιού που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Τόσο ωραία να τη βλέπεις».

Το σχολιάκι του Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσων και έλαβε πάνω από 16.000 απαντήσεις μέσα σε μόλις 3 ώρες.