Ένας 12χρονος, που φοιτούσε σε σχολείο στην Τουλούζη, φέρεται να είναι ο εκτελεστής του Άραβα Ισραηλινού Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ, τον οποίο δολοφόνησε το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι ήταν πράκτορας της Μοσάντ.

Ads

Το αγόρι αναγνωρίστηκε από πρώην συμμαθητές του, που είδαν το βίντεο το οποίο ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τον Independent, αν και τα στοιχεία του 12χρονου δεν έχουν γίνει γνωστά, εκτιμάται πως πρόκειται για τον γιο του τζιχαντιστή που εμφανίζεται στο ίδιο βίντεο.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της γαλλικής εκπαίδευσης, οι μαθητές της έκτης τάξης στο κολέγιο Βοκελέν της Τουλούζης είχαν γνωρίσει το παιδί όταν πήγαιναν ακόμη στο δημοτικό σχολείο του Βερζέ, επίσης στην Τουλούζη, στην ίδια λαϊκή συνοικία Μιράιγ. «Υπάρχει ένα παιδί που από τις 14 Μαρτίου 2014 δεν πηγαίνει πλέον σχολείο στο Βερζέ, αλλά δεν έχω περισσότερα στοιχεία», ανέφερε.

Στο 13 λεπτών διάρκειας βίντεο, ο ανήλικος τζιχαντιστής εμφανίζεται να εκτελεί τον όμηρο με σφαίρα στο κεφάλι. Θύμα, σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, ο Ισραηλινός Άραβας Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ που κατηγορείται ότι είναι πράκτορας της Μοσάντ.

Ads

Ο όμηρος είναι ντυμένος με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των αιχμαλώτων του Ισλαμικού Κράτους κι εμφανίζεται στην κάμερα να λέει ότι στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια, μεταφέρεται σε ένα χωράφι και εκτελείται από ένα παιδί. Φορώντας στρατιωτική στολή, το αγόρι πυροβολεί τον Μουσάλαμ στο μέτωπο. Εκείνος πέφτει νεκρός και το παιδί τον πυροβολεί άλλες τρεις φορές φωνάζοντας «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Ένας μεγαλύτερος σε ηλικία τζιχαντιστής, που μιλά γαλλικά, λέει ότι το παιδί είναι ένα από «τα λιονταράκια του χαλιφάτου».