Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο προστέθηκε στις πιθανότητες ο δολοφόνος πίσω από το όνομα Τζακ ο Αντεροβγάλτης, να είναι ο Πολωνικής καταγωγής, 23χρονος τότε, ‘Ααρον Κοσμίνσκι, 130 χρόνια μετά τους πέντε φόνους στο Λονδίνο που συντάραξαν τη βρετανική κοινή γνώμη.

Ads

Με τη βοήθεια της ανάλυσης DNA που βρέθηκε σε μια εσάρπα η οποία πιθανολογείται ότι ανήκε σε ένα από τα θύματα, οι ερευνητές θεωρούν ότι έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά μυστήρια, διαπιστώνοντας ότι το αίμα ανήκε στον Κοσμίνσκι και την Κάθριν Έντοους.

Ο Πολωνός μετανάστης ζούσε με δύο αδελφούς του και μία αδελφή του στην Greenfield Street, μόλις 200 μέτρα από το σημείο όπου βρήκε το θάνατο το τρίτο από τα θύματα του μανιακού κατά συρροή δολοφόνου, η Ελίζαμπεθ Στράιντ. Την ταυτότητά του επιβεβαίωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Μουρ του Λίβερπουλ, που δημοσίευσαν το πόρισμά τους στην ιατροδικαστική επιθεώρηση Journal of Forensic Sciences. «Για πρώτη φορά περιγράφουμε τη συστηματική, σε μοριακό επίπεδο ανάλυση του μόνου υλικού αποδεικτικού στοιχείου που συνδέεται με τους φόνους του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Η εύρεση στο ίδιο αποδεικτικό στοιχείο δύο προφίλ που ταιριάζουν ενισχύει τις στατιστικές πιθανότητες της συνολικής του ταυτοποίησης καθώς και τις πιθανότητες να είναι αυθεντική η εσάρπα», γράφουν.

image

Ads

Ο 48χρονος επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς, που είχε αγοράσει την εσάρπα σε μια δημοπρασία το 2007 ήλθε σε επαφή με τους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια. Η εσάρπα βρέθηκε δίπλα στη σορό της Έντοους με αίμα που πιστευόταν ότι ήταν δικό της.

Η Έντοους δολοφονήθηκε τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 1888 στην πλατεία Mitre του Ουάιτσαπελ του Λονδίνου και ο διεστραμμένος φονιάς της είχε σκίσει τα μάγουλα και της αφαίρεσε το νεφρό, το οποίο φέρεται στη συνέχεια να καταβρόχθισε.

Ο Κομίνσκι είχε συνδεθεί για πρώτη φορά με τον διαβόητο αιμοδική δολοφόνο πριν από πέντε χρόνια, όταν ο δρ Jari Louhelainen, εκ των συντακτών της νέας έρευνας, μελέτησε την ίδια εσάρπα, όμως άλλοι επιστήμονες έσπευσαν να τον διαψεύσουν υποστηρίζοντας ότι διέπραξε «σφάλμα νομενκλατούρας».