Για «διπλό παιχνίδι» στο Αφγανιστάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μετά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ότι η Τεχεράνη στηρίζει τους Ταλιμπάν.

Ads

Ο Αχμαντινετζάντ, έκανε λόγο για «δημιουργία τρομοκρατών» από την πλευρά των ΗΠΑ», την ίδια στιγμή που λένε πως μάχονται την τρομοκρατία. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, μάλιστα, ο Αχμαντινετζάντ απέρριψε την ιδέα ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων αποτελεί «λύση ειρήνης» για το Αφγανιστάν». «Η πολιτική μας είναι πλήρης στήριξη για τους Αφγανούς και την αφγανική κυβέρνηση και την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν» πρόσθεσε.

Η αμερικανική πλευρά από την άλλη, μέσω του υπουργού Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, κατηγόρησε την ιρανική κυβέρνηση ότι «παίζει διπλό παιχνίδι» επειδή προσφέρει φιλία στην αφγανική κυβέρνηση, την ώρα που δίνει υποστήριξη και χρήματα στους Ταλιμπάν και χαρακτήρισε μάλιστα την επίσκεψη του Αχμαντινετζάντ στο Αφγανιστάν «ενοχλητική».

Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ενδέχεται να ξεκινήσουν την απόσυρση από το Αφγανιστάν πριν από τον Ιούλιο του 2011, αλλά τόνισε ότι αυτό εξαρτάται «από τις συνθήκες στο έδαφος».

Ads