Αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα η παραμονή της χώρας στην ΕΕ να προηγείται του Brexit έναντι 15 ποσοστιαίων μονάδων.

Ads

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB για την εφημερίδα, Daily Telegraph, που διενεργήθηκε σε δείγμα 800 ανθρώπων, φαίνεται πως η υποστήριξη για την παραμονή στην ΕΕ βρίσκεται στο 55%, τέσσερις μονάδες πάνω σε σχέση με μια συγκρίσιμη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός όσων υποστηρίζουν το Brexit, όπως αποκαλείται η έξοδος από την ΕΕ, έχει πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 40%.

«Ο χρόνος μπορεί να τελειώνει για το στρατόπεδο του Brexit, καθώς η θέση της εκστρατείας της “παραμονής” ενισχύεται και το εκλογικό σώμα πολώνεται όλο και περισσότερο», γράφει στην εφημερίδα ο Λίντον Κρόσμπι, ειδικός σε θέματα στρατηγικής που βοήθησε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές πέρυσι.

Ωστόσο ο Κρόσμπι είπε πως η μεγαλύτερη πρόσκληση για την εκστρατεία του Κάμερον υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ είναι να πείσει τους φιλο-ευρωπαίους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ORB, από εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν οπωσδήποτε το 51% υποστηρίζει την «παραμονή» και το 45% την «έξοδο». «Το ποσοστό συμμετοχής εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο θέμα για την εκστρατεία υπέρ της παραμονής», είπε ο Κρόσμπι.

Ads

«Παραμονή» βλέπουν και τα γραφεία στοιχημάτων

Ενισχυμένη θεωρούν τα γραφεία στοιχηματισμού στη Βρετανία την πιθανότητα παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας πλέον 73% πιθανότητα στο «μένουμε». Το βρετανικό Betfair ανέβασε την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters, στο 73% την πιθανότητα το δημοψήφιμα της 23ης Ιουνίου να βγάλει παραμονή στην ΕΕ. Προηγουμένως, εκτιμούσε πως οι πιθανότητες για αυτό ήταν 70%, σημειώνοντας, πως τις τελευταίες ημέρες οι πιθανότητες αυξήθηκαν.