Αντάρτες Ταλιμπάν μαστίγωσαν δημόσια (200 χτυπήματα) και εκτέλεσαν μια Αφγανή την οποία κατηγόρησαν για μοιχεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της αστυνομίας. Η 35χρονη χήρα μαστιγώθηκε δεκάδες φορές πριν εκτελεστεί με τρεις σφαίρες χθες, Κυριακή, στην απομακρυσμένη περιφέρεια Καντές, στη βορειοδυτική επαρχία Μπαντγίς, δήλωσε ο Αμπντούλ Τζαμπάρ, ανώτερος αστυνομικός αξιωματούχος της επαρχίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η γυναίκα ήταν έγκυος.

Ads

«Συνέβη ενώπιον κοινού … μολονότι ουδείς διαμαρτυρήθηκε, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για το συμβάν», δήλωσε ο Τζαμπάρ τηλεφωνικά από το Μπαντγίς. Ο άνδρας που υποτίθεται ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα διέφυγε, διευκρίνισε ο Τζαμπάρ.

Τη 35χρονη γυναίκα φέρεται να σκότωσε ένας τοπικός διοικητής των Ταλιμπάν, ο Μοχάμαντ Γιουσούφ. Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν το πτώμα σε ένα τομέα που ελέγχεται από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πάντως, ο Κάρι Μοχάμαντ Γιουσούφ, ο κύριος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε πως η οργάνωση δεν βρίσκεται πίσω από την εκτέλεση στο Καντές. «Είναι ένα κακό έργο και το απορρίπτουμε. Όποιος το έκανε δεν είναι μέλος των Ταλιμπάν και προσπαθεί να μας δυσφημήσει», δήλωσε ο Γιουσούφ τηλεφωνικά από αδιευκρίνιστη τοποθεσία.

Ads

Τα χρόνια που κατείχαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, από το 1996 ως το 2001, οι Ταλιμπάν οργάνωναν δημόσιους λιθοβολισμούς και μαστιγώσεις γυναικών που διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου.