Η γαλλική δικαιοσύνη αναλαμβάνει να ερευνήσει το κύμα αυτοκτονιών στην France Telecom έπειτα από έκθεση της γαλλικής επιθεώρησης εργασίας και μήνυση συνδικάτου εργαζομένων για «έκθεση σε κίνδυνο προσώπων» και «ηθική κακοποίηση», ως απόρροια των μεθόδων που εφαρμόζει η διεύθυνσης της εταιρείας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στην France Telecom, μέσα στο 2008 και το 2009 αυτοκτόνησαν 35 εργαζόμενοι, με τη λίστα θανάτου να μην τελειώνει εκεί, καθώς από τις αρχές του 2010 έχουν αυτοκτονήσει ακόμη 11 εργαζόμενοι.

Ως υπεύθυνες για τις αυτοκτονίες αυτές, φωτογραφίζονται οι πρακτικές της διεύθυνσης της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, που εφαρμόζει στο πλαίσιο προσαρμογής της πρώην κρατικής μονοπωλιακής εταιρείας στο νέο υπερ-ανταγωνιστικό κόσμο της τηλεφωνίας και του Ιντερνετ. Συγκεκριμένα, η έκθεση της επιθεώρησης εργασίας κάνει λόγο για πιθανές παραβάσεις σχετικές με έκθεση σε κίνδυνο προσώπων με την εφαρμογή εργασιακών σχημάτων που μπορούν να βλάψουν την υγεία των εργαζομένων, καθώς και για μεθόδους διαχείρισης που παραπέμπουν σε ηθική κακοποίηση.