Εκπρόσωπος μιας οργάνωσης που υποστηρίζεται από τους Ινδούς μαοϊστές αντάρτες διέψευσε σήμερα πως η οργάνωση αυτή φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για τον εκτροχιασμό τρένου σήμερα στην ανατολική Ινδία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 71 ανθρώπους, και οδήγησε στον τραυματισμό τουλάχιστον 120 ανθρώπων. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν το τρένο εκτροχιάστηκε λόγω έκρηξης βόμβας ή αν έγινε δολιοφθορά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ads

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων PTI είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως άγνωστος ανέλαβε με τηλεφώνημά του στα γραφεία του πρακτορείου στην Καλκούτα, για λογαριασμό της «Επιτροπής του Λαού Κατά των Αγριοτήτων της Αστυνομίας» (PCPA), την ευθύνη για το σαμποτάζ στην αμαξοστοιχία εξπρές που συνδέει την Καλκούτα με τη Βομβάη.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βεγκάλης, όπου έγινε το δυστύχημα, ανέφερε ότι 13 βαγόνια της επιβατηγής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο προς τη Μουμπάι, εκτροχιάσθηκαν μετά από έκρηξη κι ότι περίπου 100 επιβάτες είχαν παγιδευτεί στα βαγόνια που εκτροχιάσθηκαν και δεν έχουν απεγκλωβιστεί.

Ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας σημειώθηκε στη 01.30 (τοπική ώρα, 23.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην περιφέρεια του Δυτικού Μιντναπόρ, προπύργιο των μαοϊστών, περίπου 135 χλμ. δυτικά της Καλκούτας. Η αμαξοστοιχία ήταν γεμάτη κοιμισμένους επιβάτες.

Ads