Διέψευσε ανώτατος Αιγύπτιος στρατιωτικός δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με τις οποίες γυναικών που είχαν συλληφθεί στις διαδηλώσεις του Μαρτίου στη χώρα εξαναγκάστηκαν να υποβληθούν σε «τεστ παρθενίας» , γράφει σήμερα η κρατική εφημερίδα Αλ Αχράμ.

Ads

Σύμφωνα με το CNN, ένας Αιγύπτιος στρατηγός που δεν κατονομάζεται ανέφερε ότι ο στρατός έκανε αυτά τα τεστ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο ανώτατος Αιγύπτιος στρατιωτικός που μίλησε σήμερα όμως διέψευσε τις πληροφορίες αυτές προέτρεψε τα ΜΜΕ «να ελέγχουν εκατό φορές την εγκυρότητα των πληροφοριών τους πριν τις δημοσιεύουν και να μην κηλιδώνουν την υπόληψη στρατιωτικών με τέτοιου είδους ανυπόστατες κατηγορίες που οδηγούν σε διάσταση το στρατό με το λαό».

Ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι 18 γυναίκες που συνελήφθησαν τον Μάρτιο στις λαϊκές διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ ανέφεραν ότι μεταξύ των βασανιστηρίων, του ξυλοδαρμού, του ηλεκτροσόκ και άλλων που υπέστησαν υποβλήθηκαν και σε εξέταση για να διαπιστωθεί εάν είναι παρθένες.

Ads