Η Ισπανική Γερουσία απέρριψε πρόταση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος για κήρυξη των ταυρομαχιών ως πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, με ψήφους 129 ψήφους έναντι 117 και μιας αποχής.

Ads

Ο εκπρόσωπος του PP Πίο Γκαρθία-Εσκουντέρο υποστήριξε ότι οι ταυρομαχίες ενέπνευσαν αναρίθμητους ισπανούς καλλιτέχνες, ενώ τις παρουσίασε ως μορφή τέχνης στην οποία ο ταυρομάχος – καλλιτέχνης πρέπει να αυτοσχεδιάσει και να διακινδυνεύσει τη ζωή του.

Αντίθετα, το κυβερνών κόμμα τόνισε ότι η πρόταση του PP παραβιάζει τις εξουσίες των 17 ημιαυτόνομων περιφερειών της Ισπανίας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για αποφάσεις που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά.

Το PP εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης για την απαγόρευση των ταυρομαχιών που ελήφθη τον Ιούλιο από τη βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας.

Ads

Η Καταλονία ήταν η πρώτη περιφέρεια της ηπειρωτικής Ισπανίας που υιοθέτησε ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο πυροδότησε εθνική συζήτηση για το μέλλον των ταυρομαχιών. Περισσότεροι από 10.000 ταύροι σκοτώνονται κάθε χρόνο στις ισπανικές ταυρομαχίες.