Ένας 23χρονος αφροαμερικανός τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά δύο αστυνομικών, λίγα χιλιόμετρα από το Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου μαίνονται οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό στη μέση του δρόμου.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 23χρονο ανήκουν στην αστυνομία της κομητείας του Σεντ Λούις. Ο εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας του Σεντ Λούις, Σαμ Ντότσον, δήλωσε πως «ο 23χρονος εισήλθε σε κατάστημα της περιοχής και έκλεψε δύο ενεργειακά ποτά». Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία ο ιδιοκτήτης του καταστήματος του είπε να σταματήσει ωστόσο ο 23χρονος αποχώρησε από το μαγαζί. «Στη συνέχεια επέστρεψε και πήρε ένα πακέτο μαφινς. Ο ιδιοκτήτης του ζήτησε να πληρώσει και κάλεσε την αστυνομία».

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως «οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και είδαν τον 23χρονο να κινείται νευρικά στο δρόμο κρατώντας ένα μαχαίρι. Τον κάλεσαν να ρίξει το μαχαίρι αλλά αυτός κινήθηκε προς το μέρος τους. “Πυροβολήστε με, σκοτώστε με” τους φώναξε και συνέχισε να τους πλησιάζει. Τότε οι δύο αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 1 με 1,5 μέτρου σκοτώνοντάς τον».

Όταν ο Σαμ Ντότσον ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν τα γεγονότα στο Φέργκιουσον επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι δύο αστυνομικοί το περιστατικό, απάντησε: «Πρώτο ζήτημα είναι η ασφάλεια των αξιωματικών. Νομίζω πως έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Τι θα κάνατε αν σα πλησίαζε ένας κρατώντας μαχαίρι σε απόσταση 1 με 1,5 μέτρου».

Ads

Ένταση στο Φέργκιουσον μετά την δολοφονία

Η χθεσινή νύχτα ήταν η πρώτη σχετικά ήρεμη μετά την δολοφονία του Μάικλ Μπράουν. Παρόλα αυτά τις πρώτες πρωινές ώρες δεν έλλειψαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία και τα μικροεπεισόδια. Οι αρχές προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις διαδηλωτών, που έμειναν μέχρι τα χαράματα στους δρόμους. 

Η πόλη περιμένει την έναρξη της εισαγγελικής διαδικασίας για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Μπράουν, ενώ στο Φέργκιουσον φτάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σήμερα η εισαγγελία αναμένεται να παρουσιάσει όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από το FBI για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 18χρονου από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον ώστε να αποφασιστεί εάν θα κινηθεί έρευνα σε βάρος του.