Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα δημοσιονομικά της Ισπανίας, διαβεβαιώνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενόψει της τακτικής θερινής συνόδου κορυφής της ΕΕ, διαψεύδοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών που ανέφεραν ότι η Ισπανία ίσως χρειαστεί να προσφύγει στο ταμείο στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, κυρίως λόγω της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται οι τράπεζες.

Ads

«Δεν έχω καμία ένδειξη ότι η Ισπανία θα βρεθεί σε θέση ώστε να υποχρεωθεί να ζητήσει τη χρήση του ταμείου που έχουμε δημιουργήσει. Οι φήμες είναι πραγματικά μη φιλικές έναντι της Ισπανίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται αύριο στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της ΕΕ για τα δημοσιονομικά. Ενόψει της συνόδου κορυφής έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα που φέρουν την Ισπανία να είναι έτοιμη να ζητήσει τη στήριξη της οικονομίας της.

«Διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ισπανία. Ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα καταφέρει να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις του προϋπολογισμού» δήλωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Ads