Σε μία επική γκάφα υπέπεσαν οι τουρκικές αρχές, που χθες έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες  ενός ατόμου που υποτίθεται ότι ήταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο εικονιζόμενος δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση στο Reina, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

Ads

Ο άνδρας των φωτογραφιών που από το απόγευμα της Κυριακής κάνουν τον γύρο του κόσμου, όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την νέα τρομοκρατική επίθεση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Έπειτα από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.

Ψάχνουν τον δράστη

Με τον δράστη να παραμένει ασύλληπτος, οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ads

Εξετάζουν επίσης το αν έδρασε μόνος του ή αν είχε και συνεργούς.

Αν κι ακόμη  δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η Τουρκία βλέπει άρωμα Ισλαμικού Κράτους στο μεκέλειο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα».

Πώς έδρασε ο μακελάρης του Reina

Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο club Reina στην Τουρκία αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 69 τραυματίες.

Οι τουρκικές αρχές μιλούν για επαγγελματία δολοφόνο, συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν από το γεγονός ότι άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.

Ποια ήταν τα θύματα

Στο Reina, ένα από τα πιο ακριβά club της Κωνσταντινούπολης, βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και πολλοί τουρίστες, που επισκέπτονταν την Πόλη για τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ανάμεσα στους 39 νεκρούς βρίσκονται 3 Ιορδανοί, 2 Τυνήσιοι, 1 υπήκοος Λιβύης, μία Ισραηλινή, 2 Ινδοί, 3 Γάλλοι, 1 Βέλγος, καθώς και Μαροκινοί, Λιβανέζοι και Σαουδάραβες πολίτες.