Η Vankadarath Saritha θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα οδηγός δημόσιου λεωφορείου στο Δελχί. Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια σε τοπικά μέσα, προτεραιότητά της θα είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των γυναικών επιβατών.

Ads

«Θα είναι μια πρόκληση, καθώς η φήμη των οδηγών δεν είναι τόσο καλή. Κύριος στόχος μου είναι να ακολουθήσω όλους τους κανόνες και κυρίως να διαφυλάξω την ασφάλεια και την ηρεμία για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς», σημείωσε σε συνέντευξη που έδωσε στους India Times την πρώτη μέρα εργασίας της.

Παρόλο που η βία και οι παρενοχλήσεις κατά των γυναικών στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ινδίας αποτελούν συχνό φαινόμενο εδώ και χρόνια, η παγκόσμια κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε για πρώτη φορά το 2012, μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο στο Δελχί.

Σχολιάζοντας την πρόσληψη της πρώτης γυναίκας οδηγού λεωφορείου, ένας αντιπρόσωπος της Εταιρίας Μεταφορών, τόνισε ότι: «Μια γυναίκα οδηγός θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της υπηρεσίας μας. Είχαμε λάβει επτά έως οκτώ αιτήσεις και τελικά προσλάβαμε τη Saritha. Στο μέλλον, σκοπεύουμε να ανοίξουμε και άλλες θέσεις για γυναίκες».

Ads

Τέλος, η ίδια η Vankadarath Saritha δήλωσε ότι, το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε την πρώτη μέρα εργασίας της ως οδηγός λεωφορείου ήταν οι δυσλειτουργικές πόρτες.