Το παιδί ήταν έτοιμο να πηδήξει στο κενό για να πετύχει και την τελευταία αποστολή – δοκιμασία του παιχνιδιού.

Ads

Το παρ’ ολίγον τραγικό περιστατικό συνέβη στην Ουκρανία. Το 13χρονο αγόρι ανέβηκε στην ταράτσα κτιρίου στην πόλη Λβιβ, με τα πόδια του να κρέμονται στο κενό.

Έπαιζε το αμφιλεγόμενο Blue Whale, το οποίο ξεκίνησε από τα social media στη Ρωσία για να εξαπλωθεί στη συνέχεια στην Ουκρανία, στο Καζακστάν και το Κιργιστάν. Με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο, οι αρχές έχουν συστήσει στους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους και να τα αποτρέπουν να συμμετάσχουν σ’ αυτό.

Το παιδί είχε ενημερώσει μέσω διαδικτύου, για κάθε κίνηση του ως μέρος του παιχνιδιού, το οποίο προκαλεί τους συμμετέχοντες να προβαίνουν όλο και σε πιο επικίνδυνες αποστολές- όπως αυτοτραυματισμούς και αναρρίχηση σε επικίνδυνα μέρη-  με αποκορύφωμα την αυτοκτονία.

Ads

Τελικά, το παιδί σώθηκε χάρη στους γείτονες, οι οποίοι είδαν ότι ήταν έτοιμο να πέσει στο κενό, τον πλησίασαν και κατάφεραν να τον τραβήξουν σε ασφαλές σημείο.

image

Το Blue Whale ευθύνεται για αρκετούς θανάτους παιδιών και εφήβων, περισσότερους από 130.

image

image

Πριν από έναν χρόνο, οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο δημιουργός του και κατηγορείται ότι προέτρεψε σε αυτοκτονία τουλάχιστον 15 εφήβους.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος.

«Θα πεθάνουν ευτυχισμένοι. Τους έδωσα αυτό που δεν έχουν στην πραγματική τους ζωή: Ζεστασιά, κατανόηση, ανταπόκριση», δήλωσε.