Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα με τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν στη Σοράν και σε άλλα χωριά βόρεια της Χάμα.

Ads

Η Συριακή Εθνική Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάνει λόγο για 30 άμαχους νεκρούς. Συγχρόνως, τέσσερις άνθρωποι φαίνεται να έχασαν τη ζωή τους στη Μπινίς, η οποία βρίσκεται 30 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία.

Αιματηρές συγκρούσεις και στα σύνορα της Συρίας

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα κορίτσια 6 και 11 ετών αντίστοιχα, όταν δυνάμεις ασφαλείας του τουρκικού στρατού άνοιξαν πυρ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ads

Την ίδια ώρα πραγματοποιείτο η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, στη Δαμασκό.

Η στενή συνεργάτης του Μπασάρ αλ Άσαντ, Butaina Saaban, επισήμανε σε δήλωσή της το Σαββατοκύριακο, ότι η Συρία δεν θα αποδεχθεί ανάμιξη στα εσωτερικά της κι επέκρινε την Άγκυρα διότι, όπως είπε, αγνοεί το ρόλο ενόπλων οργανώσεων τις οποίες η Δαμασκός κατηγορεί ότι βρίσκονται πίσω από τις ταραχές.



«Αν ο Νταβούτογλου έρχεται στη Συρία για να παραδώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα, τότε θα ακούσει ακόμα πιο αποφασιστικές κουβέντες όσον αφορά τη θέση της Τουρκίας», τόνισε η Saaban.