Βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο δείχνει ένα μέλος από την 15μελή ομάδα πρακτόρων του Ριάντ να φορά τα ρούχα του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι φέρνει στη δημοσιότητα το CNN.

Ads

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι πρόκειται για μέρος του υλικού που έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές και φέρεται να δείχνει ότι ο άνδρας εγκαταλείπει το προξενείο στην πίσω πόρτα, φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, μια ψεύτικη γενειάδα και γυαλιά.

Ο ίδιος άνθρωπος εθεάθη με τα ρούχα του Κασόγκι, στο παγκοσμίου φήμης Μπλε Τζαμί μόλις λίγες ώρες αφότου ο δημοσιογράφος για τελευταία φορά μπήκε ζωντανός στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου.

Ο πράκτορας αυτός αναγνωρίστηκε ως ο Μουσταφά αλ Μαντάνι και θεωρείται μέλος της ομάδας κρούσης που στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο. Ο 57χρονος Μαντάνι επιλέχθηκε ως σωσίας του Κασόγκι για να προσποιηθεί πως είναι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος. Έχουν την ίδια σωματοδομή, ύψος και κοντινή ηλικία. Κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο CNN πως ο Μαντάνι είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει ο σωσίας του Κασόγκι.