«Ατεκμηρίωτο και λανθασμένο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τον ισχυρισμό περί εγκλωβισμού της ελληνοκυπριακής πλευράς σε «δήθεν επικίνδυνες ατραπούς» στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση.

Ads

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι η αποχώρηση της ΕΔΕΚ είναι μια η απόφαση του προκαλεί «θλίψη και ερωτηματικά» και την χαρακτήρισε «βεβιασμένη», γιατί, όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ δεν ανέμενε τη συνάντηση των ηγετών των συνεργαζομένων κομμάτων μαζί του, την οποία η ίδια ζήτησε.

«Δυστυχώς η ΕΔΕΚ, ενώ λάμβανε μέρος στην κυβέρνηση, λειτουργούσε ουσιαστικά σαν αντιπολίτευση τόσο στο κυπριακό, όσο και σε πολλά ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης», τόνισε ο κ. Χριστόφιας.

Πριν από τη δήλωση οι προερχόμενοι από την ΕΔΕΚ υπουργοί Συγκοινωνιών και Γεωργίας υπέβαλαν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο Χριστόφια. Ο πρόεδρος Χριστόφιας τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στο κυβερνητικό έργο και τους ζήτησε να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τον διορισμό των νέων υπουργών.

Ads