Δεν θα παραστεί, τελικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην έναρξη της δίκης του για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», σύμφωνα με δηλώσεις στενού του συνεργάτη. Ο «Καβαλιέρε», στη δίκη που ξεκινά την Τετάρτη 6 Απριλίου, αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι πλήρωσε ανήλικη για σεξ και για κατάχρηση εξουσίας. «Έχει ήδη αποφασιστεί ότι δεν θα παραστεί στη δίκη» δήλωσε ο Τζιάνι Λέτα στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης αφορά μόνο διαδικαστικά ζητήματα.

Ads

Πριν από μερικές ημέρες, ο Σ.Μπερλουσκόνι είχε παραστεί στο δικαστήριο για υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ζητήσει οι δικαστικές ακροάσεις που αφορούν τις υποθέσεις του να βολεύουν το πρόγραμμά του και να διεξάγονται μόνο Δευτέρες και σε εξαιρετικές περιπτώσεις Σάββατα.

Επιπλέον στη δίκη δεν θα επιτραπεί η παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, ενώ οι δημοσιογράφοι θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο ηχητικά ντοκουμέντα από τη δίκη. Στο μεταξύ, οι συνήγοροι του Ιταλού πρωθυπουργού έχουν καλέσει δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσά τους και τον γνωστό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα ήθελαν τους δικηγόρους του «Καβαλιέρε» να ισχυρίζονται στο δικαστήριο πως η Ρούμπι Καρίμα δεν ήταν ανήλικη.