Χιόνι πέφτει στις νότιες περιοχές της Αμερικής για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια. Οι κατά παράδοση ηλιόλουστες πολιτείες των ΗΠΑ ντύθηκαν στα λευκά και κάνουν «σπάνια Χριστούγεννα»

Ads

Ενδεικτικά, στην Ατλάντα χιόνισε πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια. Μάλιστα το χιόνι ξεπέρασε τα 10 εκατοστά σε πολλές περιοχές της πολιτείας. Πάνω από 300 αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν και αρκετοί δρόμοι έκλεισαν για προληπτικούς λόγους.

Στην Αλαμπάμα, στο Τένεσι και στη Τζόρζια καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα σημειώνονται έντονες ανεμοθυέλες ενώ πολύ κακές καιρικές συνθήκες και χιονόπτωση αναμένονται προσεχώς και για τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Στο μεταξύ, χιονοθύελλα που μαίνεται σήμερα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις κυρίως από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστώνης.

Ads

Το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 22-38 εκατοστά σήμερα στη Νέα Υόρκη και τα 22 εκατοστά ως τη Δευτέρα στη Βοστώνη λόγω της χιονοθύελλας αυτής που πλήττει το βόρειο τμήμα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και μετακινείται βόρεια, ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία NWS.