Το εξώφυλλο του γνωστού γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» που κυκλοφορεί σήμερα, 30 Μαρτίου, σχολιάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο.

Ads

Με φόντο τη σημαία του Βελγίου, το εξώφυλλο απεικονίζει τον Βέλγο τραγουδιστή Stromae περιτριγυρισμένο από κομμένα ανθρώπινα μέλη.

«Παίζοντας» με τους στίχους του τραγουδιού «Papaoutai» -παραφράζοντας τους- το εξώφυλλο εμφανίζει τον τραγουδιστή να ρωτάει «Μπαμπά που είσαι;», με τα μέλη να απαντούν «εδώ και εδώ και εδώ επίσης».

Το τραγούδι:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=oiKj0Z_Xnjc]

Ads

Ταυτόχρονα επισημαίνουν και τη σύγχυση που επικρατεί στο Βέλγιο, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Στο πάνω μέρος της έκδοσης αναφέρεται: «Το Βέλγιο σε σύγχυση».

image

Το περιοδικό είχε πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης πριν από ένα περίπου χρόνο με πολλά μέλη της συντακτικής του ομάδας να εκτελούνται εν ψυχρώ από τζιχαντιστές.

Πάντως ο τρόπος με τον οποίο το σατιρικό περιοδικό επέλεξε να σχολιάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο, αναθεωρημένο επίσημο απολογισμό, φούντωσε τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινώντας εκ νέου τη συζήτηση για τα όρια της σάτιρας.

Ενδεικτικά μερικές αντιδράσεις:

image

image