Σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ΗΠΑ – Πακιστάν που έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία απόδειξη ότι κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πακιστάν γνώριζε που βρισκόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Στο μεταξύ, έκρηξη σημειώθηκε σε αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 άνθρωποι.

Ads

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Χίλαρι Κλίντον στο Ισλαμαμπάντ κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψή της στη χώρα, κάλεσε την κυβέρνηση του Πακιστάν να συνεχίσει να πολεμά την «τρομοκρατία» μαζί με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: « Το Πακιστάν πρέπει να καταλάβει ότι ο αντιαμερικανισμός και οι θεωρίες συνωμοσίας δεν προσφέρουν τίποτα στην επίλυση των προβλημάτων».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι κάποιος από τα ανώτατα κλιμάκια της πακιστανικής κυβέρνησης γνώριζε πού ήταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα».

Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη σε αγορά στο Πακιστάν

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Ads

Η έκρηξη σημειώθηκε σε αγορά στην περιοχή Σαλαρζάι, που απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από το Χαρ, την κυριότερη πόλη της περιφέρειας Μπατζαούρ που συνορεύει με το Αφγανιστάν.